De dag van vandaag staat de illegale downloadmarkt nog steeds sterk op zijn poten en wordt zij dagelijks geraadpleegd. Ook voor Far Cry 4 zijn er al tal van torrents beschikbaar. De developers kunnen dit onmogelijk tegengaan maar kunnen ze wel helpen ontmaskeren.

En dit net door te doen zoals Ubisoft heeft gedaan met hun eigen illegale versie van Far Cry 4. Zoals elke shooter heeft deze game gebruikt gemaakt van FOV. Deze term staat voor Field Of View en omvat hoeveel van je omringende omgeving in de game beschikbaar wordt gesteld. Diegene die de illegale versie hebben gedownload krijgen te kampen met een probleem op vlak van FOV.

Ubisoft heeft deze bug gepatched met een day one patch, maar wie illegaal downloadt ontvangt deze automatische patch natuurlijk niet. En net hierdoor komen er continu klachten binnen op onder andere het twitteraccount van Ubisoft. Creative director, Alex  Hutchinson, reageert als volgt:

Een leuke kleine truc om zo illegale downloaders te ontmaskeren dus! Hopelijk ervaar jij hier geen problemen mee anders zou ik me sneller als de wind naar een winkel gaan waar ze wel legale kopieën verkopen.

No more articles