Wie na een kleine twee jaar nog Modern Warfare 2 speelt, zal dit wel opgemerkt hebben: Favela is verdwenen uit de playlist! Maar waarom?

Modern Warfare 2 kreeg veel aandacht vanwege schokkende beelden in de game en dergelijke, maar opnieuw komt iets boven water. Namelijk toen een moslim even aan het gamen was in Favela en hij terechtkwam in het toilet, vielen zijn ogen op een kader dat boven desbetreffende toiletpot hing. Niet erg, zullen velen denken, ware het niet dat in het kader een heilige tekst bevat: Allah is prachtig en hij houdt van schoonheid. Het gaat hier niet zozeer om de uitspraak van Allah, maar de plaats waar het kader hangt. Blijkbaar is het bij de islam verboden om uitspraken omtrent Allah in badkamers en toiletten te hangen.

Aldus Activision: [blockquote]We verontschuldigen ons tegenover iedereen die deze afbeelding als beledigend zag. We vragen om er zeker van te zijn dat het niet onze bedoeling was om iemand te beledigen. We werken zo snel mogelijk om deze afbeelding te verwijderen en andere gelijkenissen die we mogelijk nog kunnen vinden in onze verschillende games.

Momenteel werken we aan een Title Update om de texture van Modern Warfare 2 en 3 te verwijderen, maar intussen hebben we de Favela map uit de online playlist gehaald.

Activision en onze ontwikkelingstudio’s hebben respect voor de verschillende culturen en hun geloof, en zijn gevoelig tegenover de zorgen van trouwe gamers. We danken onze fans voor ons op de hoogte te brengen van dit voorval.[/blockquote]

Allemaal goed en wel, maar hierdoor zullen waarschijnlijk heel wat gamers kwaad zijn, denk maar eens aan al de klachten waaraan nooit aandacht werd besteed.

No more articles