EA heeft vandaag bekendgemaakt dat EA SPORTS bezig is met de ontwikkeling van zijn twee populairste sportgames, FIFA 13 en Madden NFL 13, voor Nintendo Wii U.

FIFA 13 en Madden NFL 13 voor Wii U beloven vernieuwende sportgames te worden, met vertrouwde gameplay, HD-graphics en nieuwe manieren om te spelen. Beide games worden tegelijk met de lancering van het nieuwe systeem wereldwijd uitgebracht.

[blockquote]We hebben onze teams aangemoedigd om speciaal voor de Wii U innovaties te ontwikkelen en nieuwe manieren van spelen te verzinnen waardoor spelers van allerlei niveaus het tegen elkaar kunnen opnemen, Onze teams hebben voor de Wii U-versies van FIFA 13 en Madden NFL 13 ontzettend creatieve ervaringen ontworpen, aldus Andrew Wilson, hoofd EA SPORTS. [/blockquote]

EA FIFA 13

FIFA 13, dat wordt ontwikkeld door EA Canada, bevat drie nieuwe manieren om te spelen, waardoor gamers van alle niveaus tegen elkaar kunnen spelen. Gezinnen kunnen samenspelen in het Coöp-speltype, waarbij één persoon de manager is en maximaal vier anderen de spelers besturen.

Dankzij de interactieve radar van de Teammanagement-functie kun je spelers aanvallende of verdedigende loopacties laten maken. En met de touchscreenbesturing kun je in een handomdraai van tactiek veranderen, een ander spelsysteem kiezen of spelers wisselen.

FIFA 13 bevat vernieuwingen die gebruikmaken van de Wii U GamePad waarmee je je als speler midden in de actie op het veld waant. Je kunt het GamePad-touchscreen voor je houden en er doorheen kijken om vrije trappen en strafschoppen te richten, de bal effect te geven en op het doel te schieten. Schud met de GamePad om Schieten via het touchscreen te activeren: lukraak schieten en het beste ervan hopen behoort definitief tot het verleden.

Madden NFL 13

Madden NFL 13 voor Wii U biedt de meest realistische NFL-ervaring ooit op een Nintendo-platform. De kern van de gameplay is dit jaar compleet vernieuwd en de game beschikt over prachtige HD-graphics, nieuwe uitgebreide carrièrespeltypen en compleet nieuwe touchscreenfuncties, speciaal voor de Wii U.

In het gloednieuwe speltype Connected Careers kun je zelf een carrière als speler of manager beginnen of de carrière van een legende naspelen. Het nieuwe commentaarteam van CBS, bestaande uit Jim Nantz en Phil Simms, geeft commentaar vanuit de 3D-commentaarbox en zorgt ervoor dat elke wedstrijd klinkt als een echte tv-uitzending.

No more articles