Ja hoor, EA heeft gisteren FIFA 14 aangekondigd! Met vele vernieuwingen voor de mooiste sportgame ter wereld biedt FIFA 14 de ultieme voetbalsimulatie!

Voortaan kun je alle emoties die loskomen bij het maken van een wereldgoal zelf ervaren als je FIFA 14 speelt op je PlayStation 3, Xbox 360 of PC.

De bekroonde gameplay van deze franchise is opnieuw verbeterd. FIFA 14 biedt een ongekend realistische voetbalervaring. Nieuwe functies bieden je de mogelijkheid om aanvallen op te bouwen over het middenveld, het wedstrijdtempo te dicteren en prachtige kansen te creëren. Dit resulteert in weergaloze voetbalwedstrijden met strategisch opgebouwde en messcherp afgemaakte aanvallen. De nieuwe functie Zuiver schieten en de gloednieuwe balfysica van FIFA 14 zorgen voor een compleet nieuwe schietervaring. Elk schot op doel voelt “echt” aan en de kick die je krijgt als je de bal erin knalt, is waanzinnig.

FIFA 14 speelt zoals echte voetbalwedstrijden worden gespeeld, met opbouw via het middenveld, oplopende spanning als tijdens de wedstrijd kansen worden gecreëerd en een sensationele afronding. Kansen worden in FIFA 14 rijkelijk beloond en mooie doelpunten worden op een verbluffende manier weergegeven.

De afronding krijgt met Zuiver schieten een compleet nieuwe dimensie. Je kunt nu namelijk zelf bepalen op welk tempo en vanuit welke hoek je het doel wilt benaderen en de bal in het net wilt jagen. Zo voelt het nog lekkerder als je een bal goed raakt. Ook zijn er nieuwe schottypen, zoals zuiver, uit balans en gehaast. De baan van de bal wordt bepaald door realistische balfysica. Haal hard uit van afstand, kies voor een nauwkeurig laag, licht stijgend schot of vuur dalende of zwabberende ballen af, net als echte voetballers.

Vier nieuwe functies bieden je de mogelijkheid om aanvallen helemaal zelf op te bouwen, kansen te creëren en het wedstrijdtempo te dicteren. Met Bal afschermen kun je tijdens dribbels op elke snelheid verdedigers afweren en de bal afschermen. Maar je kunt je tegenstander ook wegzetten om positie te kiezen voor het aannemen van een pass en ze vervolgens met een draai op het verkeerde been zetten om een kans te creëren. Ook de intelligentie van je teamgenoten is zowel aanvallend als verdedigend beter geworden. Door nieuwe logica voor het nemen van beslissingen dekken verdedigers nu strakker en slimmer en kiezen ze beter positie. Ze zien waar en wanneer ze steun moeten bieden en de bal kunnen veroveren. Ook aanvallers hebben nieuwe manieren om hun tegenstanders te slim af te zijn. Ze creëren ruimte voor zichzelf, rennen langs de achterlinie en letten op hun tempo. Grote verbeteringen op het gebied van balcontrole bieden nieuwe mogelijkheden om duels op het middenveld uit te vechten. Door Dribbelcontrole bij sprint kunnen spelers nu op volle snelheid in elke richting draaien. Daardoor staan ze sterk in 1-op-1-duels met achterhoedespelers. Variabele Dribbelcontrole zorgt voor meer balcontrole bij een sprint. Vooral voor vaardige spelers biedt dit meer mogelijkheden om tijdens een sprint de bal aan de voet te houden.

Naast alle vernieuwingen in de gameplay heeft FIFA 14 een compleet nieuwe invulling gegeven aan het speltype Carrière. Door het Wereldwijd scoutnetwerk komt de wereld van de professionele scouting echt tot leven. Zet je eigen ideale scoutnetwerk op en speur het hele jaar naar nieuw talent. Scouts beoordelen voetballers van over de hele wereld en analyseren hun specifieke voetballende eigenschappen. Zo ben je goed voorbereid op de transferperiode. Ook is er een nieuw hoofdscherm met een gebruiksvriendelijk navigatiesysteem en minder onderbrekingen. Scoutverslagen kunnen er rechtstreeks worden bekeken.

FIFA 14 bevat spannende online functies en live services die voetbalfans midden in de voetbalwereld plaatsen. EA SPORTS Football Club maakt van FIFA 14 hèt sociale voetbalnetwerk waar miljoenen fans uit de hele wereld elkaar treffen, tegen elkaar spelen en content delen. Andere kenmerken van FIFA 14 zijn:

  • Verbetering van het immens populaire FIFA Ultimate Team;
  • Een nieuw online speltype voor zinderende sociale competitie;
  • Verschillende nieuwe functies en verbeteringen van de live service EA SPORTS Football Club, het kloppende hart van FIFA;
  • Levensecht door middel van meer dan 500 officiële clublicenties.

FIFA 14 is in ontwikkeling door EA Canada en zal dit najaar wereldwijd beschikbaar zijn in de winkel. De komende maand worden de andere platforms bekendgemaakt waarop de game zal verschijnen. Er zijn nog geen PEGI- of ESRB-classificaties beschikbaar.

 

No more articles