Deze free-to-play titel van Red 5 Studios hebben we toevallig ontdekt in heel de Gamescom mayhem. Onze eindredacteur Indy wou zo nodig een gratis T-shirt scoren bij de booth-babes van Firefall, hier moesten we wel de game even voor testen. Hebben we het ons berouwd? Je leest het hier!

De game demo opent met een character customization waar al snel duidelijk wordt dat het free-to-play aspect met een korreltje zout mag genomen worden, dit spel zit namelijk vol micro-transacties. Wil je een snor, dan zal je in je portemonnee mogen tasten en zo gaat het maar verder.

Je begint de game met een tutorial waar duidelijk wordt gemaakt hoe je moet overleven. Je loopt over een ruimteschip en moet van platform tot platform springen om uiteindelijk een soort pantser te kiezen, dit zal dan ook je klasse worden. In totaal heb je vijf classes: Assault, Biotech, Dreadnaught, Engineer en Recon. We hadden maar vijftien minuten de tijd om de game te ontdekken en tien daarvan werden al in beslag genomen door de tutorial, waardoor we dus niet al te veel over de echte game kunnen zeggen behalve dat dit zeker een game is waar potentieel in zit. Voor een F2P zijn de graphics echt wel OK en de spelwereld is immens.

Kortom: hier willen we wel meer van zien!

No more articles