Futuremark staat bekend om hun benchmark software die alles uit de kast van jouw videokaart weet te halen. Momenteel is de Finse ontwikkelaar volop in de weer met een nieuwe versie van hun 3DMark software.

Fire Strike is de nieuwe showcase voor deze nieuwe benchmark versie. Deze nieuwe 3DMark gaat de dieptes van jouw DirectX 11 ondersteuning na en pusht jouw videokaart helemaal tot het uiterste. Om deze nieuwe showcase te demonstreren, heeft Futuremark vandaag een demo op Youtube geplaatst. Deze demo is gemaakt door gebruik te maken van de Extreme preset en is gerenderd in de hoge 2560×1440 resolutie. Verder worden de technieken tesselation, dynamic particle illumination, schaduwen, rool simulatie met grid-based fluid dynamics, volume ray casting met schaduwen toegepast. Natuurlijk komen ook de verschillende post-processing technieken zoals depth of field, blooms, distortions en verschillende lens effecten aan bod in deze demo.

Zoals net aangehaald is de demo gerenderd in 2560×1440. Als je wilt kun je de demo via Youtube in deze resolutie ook bekijken. Dit kun je doen door op het tandwieltje te drukken en dan te kiezen voor de optie “Origineel”. Enjoy!

No more articles