Gisteren werd de controversiële game genaamd Hatred van de Steam Greenlight gehaald. Dit wegens een horde van protest van de vele gamers en de vraag of de game wel ethisch verantwoord is.

Valve had gisteren nog maar net Hatred van Steam Greenlight gehaald, of het stond vanmorgen alweer beschikbaar op Steam. En dit mede mogelijk gemaakt door niemand minder dan Gabe Newell. De game bracht al veel commotie op en vele gemengde reacties. De uiteindelijke conclusie is dat het een game is en blijft en de weerspiegeling met het echte leven veraf is. Als er daar personen last mee hebben is het af te raden dat ze eender welk spel zouden spelen.

Gabe heeft zich bij Destructive Creations geëxcuseerd met de volgende woorden:

“Hallo, Jaroslaw.”

“Gisteren heb ik vernomen dat we Hatred neergehaald hebben op Greenlight. Omdat ik niet helemaal mee ben met de kwestie, ben ik rond gaan vragen waarom deze actie uitgevoerd is. Het blijkt nu dat het geen goede beslissing was, en we zullen Hatred terug online brengen. Mijn verontschuldigingen naar u en uw team. Steam draait nu eenmaal om creatieve ideeën naar buiten te brengen door developers naar de klanten toe.”

“Veel geluk met je game.”

Als je een beetje uit de lucht komt gevallen is al deze commotie ontstaan door een reveal gameplay trailer die door Destructive Creations de wereld is ingestuurd en die je hieronder kunt bekijken. Wat is jouw mening?

No more articles