Het is een welgekend feit dat België ontzettend weinig game-events kent, maar wie de actualiteit wat op de voet volgt merkt toch wel een lichte verandering. Er zijn verscheidene LAN-parties zoals FoM, maar ook andere 3rd party events, zoals onze eigen recordpoging om het wereldrecord horror gaming te verbreken. Wel, voeg daar nog maar een heus event aan toe, namelijk de Antwerp Game Days!

Vorig jaar vonden de Antwerp Game Days ook al plaats en werden het Kavka gebouw volledig omgetoverd tot een heus gaming paradijs waar elke gamer van ligt te dromen. Ook was er een FIFA competitie voorzien om de beste voetbalspeler van Antwerpen te vinden, maar ook de IeSF qualifier voor Starcraft II werd in dit paradijs gehouden, waarbij winnaar Makouni een all-in reis naar Korea heeft gekregen! Daarnaast waren er natuurlijk nog vele andere activiteiten en workshops, zoals shootouts, info over hoe zelf te livestreamen, hoe een PC ineen te steken, en nog zoveel meer leuks.

Dit jaar ziet Gamebox het nog grootser en wil een niet enkel het Kavka gebouw omtoveren, maar een hele straat! Hiervoor roept Gamebox de hulp in van Outpost Antwerpen en gaan deze twee grootheden het Kavka gebouw, de Beggaardenstraat en Outpost Antwerpen in het weekend van 31 augustus en 1 september een ware gaming hemel maken! Tijdens het event zelf Zullen uiteraard tal van verschillende activiteiten voorzien worden, zoals een Just Dance 4 Area, Guitar Hero, allerlei retro consoles en games, Mario Kart competitie, verscheidene workshops (video streaming, serious games), tal van ander randanimatie en uiteraard competities! En dat allemaal met gratis inkom!

Enerzijds gaan ze ook dit jaar weer op zoek naar de beste FIFA speler van Antwerpen door op het event zelf een 128 man bracket uit te spelen verspreid over de 2 dagen. Anderzijds organiseren ze in kader van IeSF een groots League of Legends toernooi met een totale cash prijs van €1.000 én een all-in reis naar Bucharest van 31 oktober t.e.m. 4 november om de Belgische eer daar te verdedigen. Hiervoor wordt er samen met Prog4mer en Outpost een aantal qualifiers gehouden, waarbij er 8 teams kans maken om tijdens de Antwerp Game Days de finales te spelen.

Maar daar stopt het competitieve deel echter nog niet, want er wordt ook nog een Starcraft II toernooi voorzien waarbij de winner kans maakt op een totale cash prijs van €500 + hardware! Ook hierbij worden er via Prog4mer qualifiers gehouden, waarbij de top 16 (4 man per quali) tijdens de Antwerp Game Days de finales mogen spelen.

De Antwerp Game Days zijn dus zowel zaterdag 31 augustus als zondag 1 september van 10:00 tot 18.00. Vanaf vrijdagavond beginnen echter de Prog4mer Season 2 finales, waarbij de finalisten van CS:GO, SC II en LoL ook strijden voor een aparte cash prijs. Deze worden gespeeld op vrijdagavond, zaterdagavond en zondagavond na afloop van de Antwerp Game Days.

Het FB event valt te vinden op: https://www.facebook.com/events/155657937956392/
De prog4mer qualis via: http://prog4mer.com/Tournaments

Noteer dus alvast 31 augustus en 1 september in jouw agenda!

No more articles