DayZ en War Z, twee verschillende games, maar toch met heel wat gelijkenissen. De gewone gamers zullen de twee games wel uit elkaar kunnen halen, maar casual gamers en niet-gamers misschien niet.

Dit heeft de bedenker achter DayZ, Dean Hall, al mogen ervaren. Hij is erg kwaad dat mensen zijn mod met de game War Z verwarren. War Z kwam enkele weken terug in het daglicht, omdat de ontwikkelaar ervan beloftes gemaakt had die ze niet nagekomen zijn. Hierdoor werd War Z zelfs van Steam gehaald. Dean Hall verklaart dat hij zijn hele reputatie in de ‘handen’ van DayZ gelegd heeft, maar deze zouden wel eens deze reputatie kunnen laten vallen door War Z.

Zelfs zijn eigen familie en vriendenkring hebben hem al aangesproken omwille van zijn zogezegde onethische gedrag. Dit is echter niet de eerste keer dat Hall een uitspraak over War Z de wereld in stuurde. Zo heeft hij ergens in december laten weten dat hij zich depressief voelde en dat hij zelfs overwogen heeft om te stoppen met zijn carrière.

Op dit ogenblik is hij bezig met een stand-alone versie van zijn populaire mod, dewelke dit jaar nog zijn intrede op de PC zal doen.

No more articles