Men speelt wel eens graag een shooter of tactisch spel waarin het vaak de Russen zijn die aanvallen en dood moeten. Volgens Rusland moet het hier eens mee gedaan zijn.

Daarom gaat Rusland gamestudio’s sponsoren die games ontwikkelen waarin Rusland mooi afgeschreven wordt. De Russische gemeenschap van militaire geschiedenis krijgt de leiding over dit project. Door de tussenkomst van de overheid hoopt Rusland dat er games ontwikkeld zullen worden met een leerrijk en patriottisch doel.

De topman van de gemeenschap is Vladimir Medinsky en hij wil dat games waarin Rusland centraal staat hierdoor historisch correct zijn, hoewel dat niet altijd gepaard gaat met patriottisme. Op dit ogenblik wordt er onderhandeld met enkele lokale ontwikkelaars, al zijn er voorlopig nog geen namen bekend.

De Russische overheid is naar eigen zeggen bezorgd om de buitenlandse games, waarin historische feiten vaak verdraaid zijn. Het is mogelijk dat in de toekomst dergelijke games een importban zullen krijgen. Toen voorbeelden werden gegeven van zulke games, werd ook Company of Heroes genoemd. Deze game zou populair zijn bij Russische jongeren, dat terwijl Russische WW II soldaten als criminelen afgeschreven worden.

Waarschijnlijk zal de game “You Don’t Mess With Putin”, ontwikkeld door de Belgische Michele Smeets, binnenkort ook heel wat aandacht trekken. Hierin moet de Russische president Putin het opnemen tegen zombies.

No more articles