Sony onthulde tijdens Gamescom dat de PlayStation 4 op 29 november in SCEE-regio’s in de winkels zal liggen en daar zit ons Belgenlandje gelukkig ook bij.

En Sony had nog een aantal andere onthullingen op Gamescom: een groot aantal games (5 nieuwe PS4-games van SCE Worldwide Studios: Rime, Hell Divers, Shadow of the Beast, Resogun en Everybody’s Gone to The Rapture) en entertainmentservices, zowel voor PS Vita, PS3 als PS4.

Naast software en hardware ligt de nadruk op PS Plus en voor €4,00 per maand heb je volgende services beschikbaar op PS4:

  • de instant game collection;
  • cloudopslag;
  • meeslepende online multiplayer;
  • nieuwe games: Resogun, #DRIVECLUB PS Plus Edition (PS4), Assassin’s Creed III voor de PS3 instant game collection.

Hierbij heb je een gratis probeerperiode van 14 dagen als je een PS4 aankoopt en 90 dagen gratis als je ineens voor een jaarabonnement intekent.

Bij de release van de PS4 zal er ook via Twitch gameplay live gestreamd kunnen worden, want het videoplatform Twitch komt naar de PS4. Zo kunnen gamers hun gameplay live streamen en de live uitzendingen van anderen bekijken met de “toeschouwer”-functie op PS4, wat de gebruikerservaring ten goede komt.

Ook wordt er gefocust op de bredere videoservices en apps via PSNSM, waaronder voor België: RTBF, DVDPost en VOD-dienst Ximon.

No more articles