Na vele jaren van trouwe dienst gaan de GameSpy servers op 31 mei voorgoed dicht.

Dat meldt Glu Mobile, die in 2012 de online macthmaking service overnam van het IGN netwerk. Dat betekent ook dat alle games die voor hun multiplayer gebruik maken van de service nu in de kou komen te staan en niet langer functioneel zullen zijn. In de persboodschap wijst Glu Mobile erop dat uitgevers nu zelf verantwoordelijk zijn voor het ondersteunen van de multiplayer in de desbetreffende games.

Na al die jaren loopt dat lijstje van games trouwens behoorlijk op. Onlangs raakte ook bekend dat Games For Windows Live zijn servers zal offline halen. Dit legt de bal voor multiplayer ondersteuning nog meer in het kamp van de uitgevers die misschien niet voorbereid zijn op deze gebeurtenissen. Tot dusver heeft enkel Bohemia Interactive een officiële verklaring afgelegd. Zij gaan gebruik maken van een alternatieve oplossing via Steam om hun ARMA games van netwerk functionaliteit te voorzien.

Wij zijn benieuwd hoe dat het multiplayer landschap zal beïnvloeden en of er zich een nieuwe service opwerpt om het gat op te vullen.

No more articles