Gamesuitgever Deep Silver heeft de rechten op de Homefront-gamereeks gekocht van ontwikkelaar Crytek. Er heerst bij Crytek een herorganisatie, de overname is een onderdeel hiervan. Ook twee studio’s worden hierbij gesloten.

Zowel Crytek UK als Crytek USA zal zijn deuren sluiten. De nieuwe Homefront game, Revolution, werd gemaakt door ontwikkelaars van de Britse tak maar zal nu worden vervolledigd door Deep Silver. Deze studio, Deep Silver Dambusters, zal voornamelijk bestaan uit een team ontwikkelaars die eerder bij Crytek aan de titel al hadden gewerkt.
Crytek zit momenteel wel in een netelige situatie. Er deden al berichten de ronde dat sommige werknemers niet werden uitbetaald en dat de belangrijkste mensen van het Homefront ontwikkelteam al zijn vertrokken. Het zou wel eens kunnen dat deze ook bij Dambusters aan de slag zullen gaan.
Er was al een nieuwe titel in ontwikkeling bij Crytek USA namelijk Hunted: Horrors of the Gilded Age, maar deze zal nu op het hoofdkantoor in Frankfurt gemaakt worden.

No more articles