Warner Bros kondigt vandaag Gauntlet aan, een compleet gemoderniseerde action RPG – versie van de dungeon crawler, die deze zomer beschikbaar is via Steam voor PC. Met volledige ondersteuning voor SteamOS en de Steam Machines die de tweede helft van dit jaar worden verwacht. De game leidt de WB Games Vault in een direct-to-digital portfolio, bestaande uit betaalde games gebaseerd op populaire Warner Bros. en Midway merken, plus originele IP’s over meerdere digitale netwerken.

“Voor Gauntlet hebben we de arcadestijl van de originele game gecombineerd met een geheel nieuwe look en feature set, die ruimte biedt aan lokale en online gameplay voor vier spelers”, aldus David Haddad, Senior Vice President, Digital Games, Warner Bros. Interactive Entertainment. “Gauntlet is de eerste titel in de portfolio van de WB Games Vault en geeft ons de mogelijkheid om toegang te krijgen tot opkomend talent binnen de game development community en de unieke skills en ervaring van deze talenten met onze uitgebreide bibliotheek vol IP’s te matchen.

Gauntlet, ontwikkeld door Arrowhead Game Studios, is een innovatie op eerder uitgekomen titels en blijft tegelijkertijd trouw aan het legendarische format van het merk. Spelers kunnen kiezen uit vier klassieke fantasy personages: Warrior, Wizard, Valkyrie of Elf. Ieder personage heeft zijn eigen unieke sterktes en zwaktes. De Warrior richt de meeste schade aan in melee combat, de Wizard bezit de krachtigste magie, De Valkyrie heeft de grootste wapenuitrusting en de Elf beweegt het snelst. Onderscheidende speelstijlen, verschillende kerkers en een indrukwekkende graphics houden de gameplay fris.

“Voor ons, het team van Arrowhead, is Gauntlet een van de meest bepalende games uit onze jeugd en het is fantastisch om met Warner Bros. Interactive Entertainment samen te werken aan deze gloednieuwe versie”, aldus Johan Pilestedt, CEO of Arrowhead Game Studios. “Gauntlet is een van de eerste en bekendste videogame IP’s en we kijken ernaar uit om een frisse nieuwe versie, die toch trouw blijft aan het origineel, te maken van dit multiplayer meesterwerk”.

Na het selecteren van een personage start je in de kerkers met het doel je een weg door de kamers te vechten, door angstaanjagende wezens te doden en uitdagingen te voltooien. Verschillende speciale items liggen in de kerker, die de gezondheid van de speler herstellen, deuren ontgrendelen en kansen in het voordeel van de speler buigen met magische relikwieën, die de speler langer helpen te overleven in de Gauntlet. De vijanden bestaan uit een verscheidenheid van op fantasy geïnspireerde monsters, zoals spoken, grunts, demonen, spinnen, tovenaars en skeletten.

No more articles