Het idee van Borderlands 3 maakt de Gearbox-president, Randy Pitchford, niet minder dan bang. De game zal volgens hem zo ongelooflijk groot en goed zijn, dat hij niet zeker is of zijn studio deze verwachting wel zal kunnen inlossen.

En dit allemaal blijkt uit zijn volgende woorden die hij in een interview aan Game Informer meedeelt. Hij zegt dat ze op een punt zijn aangekomen waar de vraag wordt gesteld van hoe de volgende Borderlands er moet uitzien. Ze hebben deze discussie al gevoerd in de Gearbox-studio en komen steeds op het volgende uit: Als ze iets willen maken dat Borderlands 3 gaat heten dan gaat het gemaakt moeten worden in de next-gen omgeving. Dit brengt zoveel ideeën met zich mee alsook al het werk dat erbij zal komen kijken. Ook 2K’s Australia’s inbreng in Borderlands: The Pre-Sequel heeft ook een andere aard van druk doen ontstaan als het gaat over Borderlands 3, weet Pitchford te zeggen.

Een korte samenvatting van het gehele verhaal in een quote van Randy Pitchford:

“Als er een Borderlands 3 gaat komen en die gaat worden zoals jullie het verwachten, dan kunnen wij ons dat perfect voorstellen en het is net dat wat ons bang maakt. Het gaat zo groots en gek moeten zijn dat we niet weten of we het kunnen doen slagen.”

Laten we dus hopen dat hij deze schrik kan overwinnen en we halsreikend mogen uitkijken naar een nieuwe Borderlands, die dan nog gefocust is op de next-gen consoles. Duimen maar!

No more articles