Gearbox wees de maak van een opvolger voor de Call of Duty reeks af wegens geen interesse.

Gearbox CEO Randy Pitchford verklaarde in een interview dat het ontwikkelen van een Call of Duty game hem niet interesseerde, omdat hij het niet een waardevolle uitdaging vond. Pitchford legde één en ander als volgt uit:

Ik denk niet dat er hier iets te bereiken valt. Mocht het louter voor het geld zijn zou ik het wel doen, maar om Call of Duty goed te doen moet je doen wat er gedaan moet worden en dat kunnen vele ontwikkelaars.

Misschien wil hij hiermee bedoelen dat er niet zoveel evolutie in de reeks zit, en je niet teveel vernieuwing kan doorvoeren bij een nieuwe titel. Het volgende voegde hij eraan toe:

Voor ons zou het niet bijdragen aan onze geloofwaardigheid, en het zou ons ook niet verder brengen.

Pitchford belichtte daarbij ook het grote succes van de Call of Duty reeks en legde dit als volgt uit:

Omdat ieder nieuw deel een gegarandeerde hit is in een niet te voorziene markt, krijgt de reeks ongeëvenaarde steun van de (game)winkels en verkopers. Het is een zichzelf waarmakende voorspelling.

Wat Gearbox, die bekend is van Borderlands en eerder ook de Brothers in Arms reeks, van een Call of Duty titel zou maken zullen we dus nooit weten, maar zelf vonden ze het alvast geen belangrijke uitdaging die hun voldoening zou schenken. Wie er het hele interview wil op nalezen kan terecht op deze link.

No more articles