Microsoft heeft vandaag meegedeeld geen compensatie te voorzien voor de vroege kopers van hun bekende spelconsole: Xbox One. Velen onder jullie hadden zeker en vast wel gehoopt op een kleine attentie, maar helaas..

Er werd al eerder bekend gemaakt dat de Xbox One binnenkort verkrijgbaar zal zijn zonder de Kinect sensor. Dit tot groot jolijt van de vele gamers die de eerste prijszakking afgewacht hebben en de sensor als geen meerwaarde zien. Deze zal beschikbaar zijn voor €399, wat erop neer komt dat de Xbox One even duur zal zijn als de Playstation 4. Zonder enige bevestiging weten we nu al dat de ‘mindere’ verkoop waarschijnlijk de reden is achter deze stunt. De cijfers zijn zeker en vast niet dramatisch maar wel een stuk minder dan hun rechtstreekse concurrent Sony.

De gamers onder ons die reeds hun Xbox One al in huis hebben gehaald hoopten op een compensatie. Een soortgelijke zoals Nintendo die heeft doorgevoerd bij de eerste prijsverlaging van de Nintendo 3DS. Hier bood Nintendo 10 gratis downloadbare games aan voor diegene die de spelcomputer op de release in huis hadden gehaald. Met diezelfde vraag naar compensatie kregen we direct lik op stuk van Microsoft. Die antwoordden namelijk: “Nee. Zoals bij veel eerste generatie producten is te verwachten dat aanbod mettertijd evolueert. Kinect blijft een integraal onderdeel van onze visie en de Xbox One is beter met Kinect. Games, televisie en andere entertainment komen er werkelijk mee tot leven.”

Vanaf 9 juni is de Xbox One verkijgbaar aan deze lagere prijs. De Kinect zal in de herfst apart verkrijgbaar zijn maar een exacte prijs of datum zijn nog niet bekend.

No more articles