Kaz Hirai, president en CEO bij Sony Computer Entertainment, heeft nogmaals benadrukt dat er op de E3 dit jaar geen aankondinging rondom de PlayStation 4 zal gebeuren.

Dit wist Kaz Hirai te bevestigen in een interview tijdens een round table gedurende de CES (Consumer Electronics Show). De goede heer heeft altijd gezegd dat de PlayStation 3 een 10-jaar levenscyclus heeft en ziet dus ook geen reden om hier van af te stappen. Bij Sony zijn ze zelfs zo zelfverzekerd over de PS3 dat ze intern nog niet eens gesproken hebben over een opvolger.

[blockquote]Andy (House) is absolutely right in that we are not making any announcements at E3. I’ve always said a 10-year life cycle for PS3, and there is no reason to go away from that.[/blockquote]

Sony is niet de enige die blindelings vertrouwen heeft in haar console, maar ook Microsoft. Enige tijd geleden wist de gigant te bevestigen dat er op de E3 dit jaar geen nieuwe Xbox console wordt aangekondigd, evenmin op korte termijn.

 • Indy

  Kwam uit in 2006 in Amerika en in 2007 in Europa
  Great, dat word nog 5 jaar wachten, tegen binnen 2 jaar is de console verouderd tot en met 🙁

  • http://www.andyjanssens.be Andy

   Ik vind het juist beter dat ze er nog mee wachten. Komen we tekort op bepaalde aspecten? Ik vind de grafische pracht nog steeds meer dan voldoende om er van te kunnen genieten 🙂 Om de 5 jaar een nieuwe console uitbrengen, vind ik persoonlijk overkill.

 • Nick

  Ik vind het ook beter en als je logisch nadenkt, is het bijna onmogelijk om een ps4 uit te brengen.

  • http://www.andyjanssens.be Andy

   Onmogelijk zou ik niet zeggen, niks is onmogelijk. Als Sony opnieuw écht next-gen wil gaan zoals destijds met de introductie van de PS3, moeten ze een vernieuwde Cell processor ontwikkelen en een degelijke grafische chip die goed weet samen te werken met de Cell processor. Eventueel een geïntegreerde grafische chip in de Cell processor, zoals de CPU’s van Intel en AMD tegenwoordig. Als ze dit combineren met het zelf kunnen vervangen van een harde schijf zoals nu mogelijk is bij de PS3, dan hebben ze opnieuw een topper van formaat 🙂

No more articles