Het is al een tijdje geweten dat men bij Microsoft de opvolger van de Xbox 360 Durango en bij Sony hun volgende console Orbis noemen, maar deze consoles krijgen nu beide een nieuwe naam.

Volgens interne bronnen van SemiAcurate zou Microsoft vanaf nu hun nieuwste console Kryptos noemen in plaats van Durango. Deze console zou volgens diezelfde bronnen ook een AMD chip krijgen met als codenaam Oban. Helaas zou vanwege productiefouten de kwaliteit van deze chip enorm laag zijn, waardoor de release van de chip en eventueel de console uitgesteld kan worden.

Niet alleen Microsoft geeft hun console een nieuwe naam, Sony doet dit ook. Vanaf nu noemen ze intern hun console niet meer Orbis, maar Thebes. Net als de Xbox 720, of Kryptos, zal deze volgens de bron ook een AMD chip zitten hebben en gaat deze in productie na de Oban chip van Microsoft. Hiernaast zal de PlayStation 4 lanceren in de lente of herfst in 2014, na de release van de Xbox 720.

Of de interne bronnen van SemiAcurate betrouwbaar zijn, is niet helemaal duidelijk. Laat ons alleszins hopen dat ze hun naam gestolen hebben.

No more articles