Liefhebbers van Gears of War waren de afgelopen week helemaal in hun nopjes met de aangekondigde Gears of War 4 multiplayer beta! Pakt The Coalition (Microsoft Studios) uit met een Gears of War game die oud en vertrouwd blijft aanvoelen of is deze veredeld naar een ander niveau? Wij zochten het voor jullie uit.

Gears of War 4 beta

Voor de spelers zijn er twee speelmodi voorzien – team Deathmatch en Dodgeball – en drie mappen namelijk Foundation, Dam en Harbor. In team Deathmatch blijft het de bedoeling zoveel mogelijk tegenspelers uit te schakelen, het team dat twee rondes weet te overleven komt als winnaar uit de bus. In het Dodgeball gedeelte wordt je in een wachtrij geplaatst wanneer je uitgeschakeld wordt. Als een medespeler een andere vijand weet om te leggen en zelf niet binnen de vijf seconden gedood wordt, dan wordt je terug tot leven gewekt.

Wat de wapens betreft is de graafgrage Digger Launcher vervangen door de dropshot (die toch wel effectiever is). Deze vuurt een luchtmijn af die, zolang de trigger ingedrukt blijft, een rechte lijn vormt over de area waarin je je bevindt. Wanneer je de trigger loslaat komt deze met een snelheid van bijna sneller dan het licht tot de vijand, die op zijn beurt hierdoor onthoofd wordt.

Er is ook een nieuw bounty systeem die het voor spelers mogelijk maakt per match één actieve bounty in te stellen waarmee extra XP kan verdienen.

Gears of War 4 beta

Gears of War 4 beta

Wanneer de volledige game tot een release wordt gebracht, zal een ordening worden toegevoegd aan ervaringslevels gebaseerd op de skills van de gamer. Hierbij wordt een onderverdeling gemaakt tussen koper, zilver, goud, onyx en meester. Een systeem die altijd al lag aan de basis van de multiplayer maar nooit zichtbaar was voor de gamer zelf. Er zullen ook tien speel area’s in Gears of War 4 zitten, waaronder een remake van Gridlock. Daarnaast zal er elke maand een nieuw speelveld worden toegevoegd. Map packs zijn bij deze verleden tijd.

Voorlopige conclusie

Bij een technische bèta kan er uiteraard nog veel veranderen maar momenteel voelt deze Gears of War vertrouwd en solide aan. Gears of War fans zullen hier net als bij de vorige versies zeker van smullen. Ook zijn er hier en daar nieuwe elementen toegevoegd wat de game iets ‘frisser’ maakt. Het gaming gevoel is old but gold. Een aanrader voor de echt fan!

https://www.youtube.com/watch?v=o3f8VgQ_dqk

No more articles