Sony Computer Entertainment Europe heeft vandaag aangekondigd dat de langverwachte multiplayerbèta van God of War: Ascension voor PlayStation 3 vanaf 8 januari 2012 beschikbaar is voor PlayStation Plus-leden. Je krijgt een voorproefje van de razend spannende gameplay in de nieuwe multiplayertrailer, die vanaf 12 december te bewonderen is op de officiële Europese PlayStation blog.

Je hebt twee soorten multiplayerlevels in God of War: Ascension. Er zijn grote kaarten met enorme open omgevingen (zoals Woestijn der verloren zielen), en er zijn kleinere arena’s waar de actie nog intenser is en je je reflexen kunt testen in man-tegen-mangevechten.

Als de bèta uitkomt kun je je als PlayStation Plus-lid zelfs nog extra uitleven in Gunst van de goden, de God of War-variant van team deathmatch. Vecht om de gunst van de goden, zodat ze je de nodige punten gunnen. Daarmee speel je opties vrij waarmee je gladiator nog beter wordt. Er is ook een nog nooit eerder vertoonde singleplayerversie, speciaal voor krijgers die er het liefst in hun eentje op los hakken.

Het verhaal van God of War: Ascension gaat vooraf aan de populaire God of War-games. Nadat Kratos door een list van Ares zijn vrouw en kind heeft gedood, moet hij de eeuwigheid uitzitten in de titanengevangenis voor de levend verdoemden. Die straf kreeg hij omdat hij zijn bloedeed brak toen hij zwoer dat hij de enige mensen waar hij ooit van had gehouden zou wreken. Gewapend met zijn trouwe zwaarden van chaos moet hij het opnemen tegen de gruwelijkste wezens uit de mythologie, maar tijdens zijn genadeloze zoektocht naar vrijheid en vergiffenis komt hij ook heel wat ingewikkelde puzzels tegen.

Knal 2013 binnen met de epische multiplayerbèta van God of War: Ascension en zoek de grenzen van je vechtlust op! God of War: Ascension komt uit op 13 maart 2013.

No more articles