Volgens Techradar is de ontwikkeling van Grand Theft Auto 6 nu officieel gestart. Een dikke twee jaar na de release van GTA V kunnen we uitkijken naar een vervolg. Naar verwachting gaat Rockstar GTA VI officieel aankondigen op de jaarlijkse E3 beurs.

GTA VI locatie

Een setting waarin dit vervolg zich gaat afspelen blijft voorlopig nog onbekend. Jaren geleden verscheen Tokyo zelfs even op de radar als mogelijke setting. Uiteindelijk werd deze Japanse hoofdstad toch nog aan de kant geschoven, omwille van het complexe wegennet en de samenleving die te sterk afwijkt van het diepgeworteld Amerikaanse patriottisme. Zo zijn bijvoorbeeld Amerikaanse merken totaal niet aanwezig in de Japanse cultuur.

Enkele jaren geleden ging Rockstar op bezoek in Tokyo om foto’s te maken, te praten met lokale mensen en impressie op te doen van de sfeer die de stad uitademt. Dit was rond de tijd van GTA 3 en Vice City, waardoor er toen al geruchten ontstonden over een GTA: Tokyo, GTA: Bogota of het nog mysterieuzere Grand Theft Auto: Sin City.

No more articles