Sony heeft via hun PlayStation blog laten weten dat de artstijl van Gravity Rush geïnspireerd is door Bande Dessinee, beter bekend als Franse en Belgische strips.

Yoshiaki Yamaguchi, de art director achter Gravity Rush, onthulde vandaag dat Gravity Rush’s scherp omlijnde architectuur, gelaagde omgevingen en gloeiende luch werden geïnspireerd door onderzoek in de Bande Dessinee stijl, die algemeen wordt beschouwd te zijn onstaan in de Franse en Belgische strips. Het drukke, maar toch gedetailleerde stadsgezicht brengen een aantal fantastische komische scènes bij de art director naar boven.

Hier wist Yoshiaki aan toe te voegen dat het concept van de “levende achtergrond” een belangrijke factor is. Dit is het idee om de wereld zelf tot leven te brengen, zodat gebruikers het ook daadwerkelijk kunnen voelen. In principe kunnen spelers communiceren met bepaalde voorwerpen in de game en kunnen ze daadwerkelijk in het landschap in de externe achtergrond geraken. Milieu-achtergrond is niet een stuk van een foto, maar het bestaat écht binnen Gravity Rush, waardoor we die achtergrond met onze gameplay kunnen gebruiken.

Gravity Rush verschijnt op 13 juni dit jaar voor de PS Vita en zal zowel als download in de PlayStation Store als op Game Card verkrijgbaar zijn. Vergeet niet om alvast een exemplaar te pre-orderen als je wilt genieten van de onlangs aangekondigde pre-order DLC!

No more articles