Vandaag, woensdag 13 juni,  brengt Sony Computer Entertainment Europe Gravity Rush uit voor de PlayStation Vita. Gravity Rush benut een resum features van de PS Vita, waaronder het Front Touch Screen, de Twin Sticks besturing en de Motion Sensor. Deze  besturingsmogelijkheden stellen je in staat om je, in strijd met de zwaartekracht, in de grote open wereld te bewegen.

Gravity Rush speel je  door de ogen van Kat, een jong meisje dat midden in de chaos van Hekseville ontwaakt. Ze is haar geheugen kwijt en weet niets meer van wat er zich afspeelde in de stad, die wordt aangevallen door de allesvernietigende Gravity Storms. De Gravity Storms duiken op in de lucht en zaaien paniek onder de inwoners. De stormen gaan gepaard met aanvallen van vreemde wezens, de Nevi, die de bevolking teisteren. De game is weergegeven in een bijzondere comic stijl. De cell shaded graphics zijn gebaseerd op Frans-Belgische strips en  komen tot uiting op het OLED-scherm van de PS Vita.

Belangrijke onderdelen uit de game leiden je naar het volgende deel van het verhaal en openen nieuwe delen van de uigebreide wereld waarin je vrij kunt bewegen. Kat gaat hierin de strijd aan met de Nevi en krijgt hulp van een zwarte kat die haar de mogelijkheid geeft om de zwaartekracht te manipuleren en naar elk oppervlak te zweven. Met deze kracht probeert ze haar verloren herinneringen terug te krijgen en de waarheid achter het mysterie te achterhalen.

 Gravity Rush is vanaf 13 juni 2012 verkrijgbaar voor de Playstation Vita, voor een adviesprijs van €39,99.

No more articles