Grand Theft Auto fans zijn licht ontvlambaar nadat de release van GTA V achteruit geschoven is naar 17 september, zowat vier maand na de oorspronkelijke datum. 

Toen er een Lente release was gepland, begonnen de GTA fans hun borst al nat te maken. Wanneer dan ook nog eens een sneak preview online verscheen, werd iedereen helemaal wild. Helaas slaan deze dromen aan diggelen, bij de mededeling van Rockstar dat de game pas midden September verschijnt. Kort daarna plaatste kwade fans woedende berichten op Rockstar’s website. De Rockstar Games website bood kort daarna publieke verontschuldigingen aan.

Game liefhebbers nemen het Rockstar echt kwalijk, de game is nu toch al over de twee jaar in ontwikkeling. Twee kwade fans hadden dit te zeggen:

“Ik ben nu al een trouwe GTA fan sinds de originele PS1-uitgave. Dit is gewoon een slag in het gezicht voor de fans. Het is gewoon gruwelijk hoe de game wordt behandeld, en het is niet bevorderend voor de sterke band tussen de klant en leverancier.”

“Ik heb mijn pre-order geannuleerd, ik zal de tweede-hands versie wel kopen.”

Terwijl sommige laaiend waren, waren de meeste wel tolerant en speculeerden dat de firma misschien wel extra tijd nodig had voor de PC versie. Een paar andere fans vroegen ter compensatie een nieuwe GTA V trailer en meer screenshots prijs te geven. GTA V zal zich terug afspelen in het fictieve Los Santos, Rockstar’s interpretatie van Los Angeles en de omliggende streken. Los Santos deed zijn intrede in Grand Theft Auto: San Andreas.

No more articles