Leslie Benzies stond 15 jaar aan het hoofd van de Grand Theft Auto V development studio Rockstar North, maar verlaat nu definitief het Rockstar schip. Rockstar Games bevestigde zijn vertrek via de Kotaku gaming website. Volgens hen was de man de afgelopen 17 maanden al niet meer actief betrokken bij de studio.

Benzies’s grote team – gebaseerd in Schotland – hadden de afgelopen 20 jaar een grote verantwoordelijkheid in de ontwikkeling van een aantal Rockstar toppers. Zo stonden zij onder andere aan de wieg van de populaire GTA releases, de eerste Manhunt game en Red Dead Redemption.

“We kunnen bevestigen dat Leslie Benzies sinds 1 september 2014 op non-actief staat en heeft beslist om zijn activiteiten niet te hervatten. We zijn zeer dankbaar voor Leslie’s bijdragen van de afgelopen 15 jaar en kijken terug op een samenwerking aan enkele prachtige games, aldus een Rockstar woordvoerder.”

De Rockstar veteranen Aaron Garbut en Rob Nelson – met meer dan 19 jaar ervaring – nemen de activiteiten van Leslie Benzies over.

Benzies werd in 2014 samen met Rockstar mede-oprichter Sam en Dan Houser opgenomen in de Academy of Interactive Arts & Sciences Hall of Fame.

No more articles