GTA V is voor enorm veel gamers dé game bij uitstek en zou wel eens een Call of Duty voorbij kunnen gaan in verkoopcijfers. Althans volgens een analist.

Analist Arvind Bhatia zegt dat het uitstel van de release van GTA V geen invloed zal hebben op de verkoopcijfers van de game. Meer nog, het zou wel eens de best verkochte game van 2013 kunnen worden. Dit heeft de analist (wat een beroep ook eigenlijk) voorspeld aan de hand van een hypothetisch kansmodel. De kosten van de ontwikkeling zouden volgens hem opgelopen zijn tot 137,5 miljoen dollar, berekend met in het achterhoofd te houden dat er ongeveer 250 man gedurende 5 jaar gewerkt heeft aan de game.

Zo voorspelt hij ook dat GTA V een goede 18 miljoen keer over de toonbank zal vliegen binnen de eerste 6 maanden, of tussen 17 september en het einde van Take Two’s financiële jaar in 2014. Dit zou goed zijn voor Take Two, want volgens zijn berekeningen heeft het bedrijf ‘slechts’ 15 miljoen verkochte eenheden nodig voor een winst van bijna 200 miljoen dollar.

Een andere analist, Doug Creutz, verwacht dat GTA V ook geport zal worden naar de next-gen consoles na zijn release in september. Deze tweede stelling nemen we echter best wel met een zak zout.

No more articles