Guns, Gore & Cannoli verzilvert zijn nominatie voor “Best Art Direction” en valt in de prijzen tijdens de Dutch Game Awards in Utrecht. Het spel is een creatie van Crazy Monkey Studios, een game developer uit Kontich.

Best Art Direction is een prijs toegekend voor de beste grafische stijl en sfeer waarover een spel beschikt. Guns, Gore & Cannoli heeft de prijs gewonnen omwille van de handgetekende 2D graphics met vloeiende animaties en zogenaamde “cinematic style” cutscenes ofwel tussenfilmpjes. Het spel creëert op een perfecte manier de sfeer van een stad die gebukt gaat onder de drooglegging van de jaren ’20.

Crazy Monkey Studios beschikt over een team van vier personen: 2 programmeurs en 2 designers: de Claeysbrothers. Zij tekenen de levels en verzorgen de animaties waarna de programmeurs aan de slag kunnen om er een vloeiend geheel van te maken. Bovenstaande afbeelding is een concept art tekening van een level in het spel waarop te zien is hoe een (gedeelte van) een spel tot stand komt.

No more articles