Twee miljoen spelers voor de free-to-play game Happy Wars: dat is een hele prestatie voor een arcadegame.

Samen met dit nieuws, brengt ontwikkelaar Toylogic ook een titelupdate (nr. 4) uit, waarin de nieuwe Special Match multiplayer modus, extra aanpassingslots en een verhoogde item level cap terug te vinden zijn.

De eerste van de speciale matchtypes is “Save the King”, waar een team met succes zijn “King”speler moet begeleiden tot in het kasteel van de vijand. De speler die de King aanstuurt, kan zijn scepter gebruiken om vijanden weg te slaan. Doorheen het spelverloop kunnen verschillende spelers de rol van koning voor hun rekening nemen.

Om het aantal van je items te vergroten, is de level cap van 10 naar 15 verhoogd. Spelers kunnen nu de Item Encyclopedie raadplegen voor informatie over alle items; zelfs als ze dat item nog niet hebben.

Karakterklassen hebben nu drie aanpassingslots waar spelers onderdelen en items kunnen toevoegen; maar er moet wel steeds voor het begin van het spel gekozen worden welke van de drie slots je wil gebruiken. Doordat je extra slots hebt, kan je nu verschillende loadouts van onderdelen en items hebben voor je karakter.

No more articles