Zoals de echte fans van Diablo 3 alvast weten, is vorige week de editie voor Xbox One en PS4 uitgekomen. Nu hebben wij deze ook onder handen genomen en laten we jullie de opvallende verschillen weten tussen de PC-versie en de consoleversie.

Visueel

Visueel is de verandering direct merkbaar. Het beeld op console is meer ingezoomd dan op PC. Hierdoor kun je je hero van nog dichter bewonderen maar kan het tactisch in je nadeel spelen. Zo heb je een kleiner overzicht van wat er zich rond jou bevindt en weet je niet wat er op je afkomt. Ook sommige boss fights zoals die met Belial worden vanuit een ander perspectief bekeken wat voor een leuke verandering zorgt.

Je inventory ziet er wel helemaal anders uit en is inaccuraat ten opzichte van de PC-versie. Op PC kun je direct procentueel zien wat voor gear je in je bag hebt zitten. Bij de PS4-versie werken ze met groene pijltjes en rode pijltjes die op zich aanduiden of het item beter of slechter is maar dit zorgt voor een inschatting die eerder inaccuraat is. Zo kan de Diablo zeggen dat de gear die je vindt gelijkgesteld is aan de gear die je al hebt terwijl je op de PC zal zien dat er toch een verschil van 1-4. Wat op zich wel in je nadeel kan spelen.

Gameplay

Op vlak van algemene gameplay zijn er ook veranderingen doorgevoerd. Zo kun je vault gebruiken op console waarbij je tactisch je vijand kunt ontwijken terwijl dit op PC helemaal niet het geval is. Ook krijg je een enorme speed boost als je een destruction bonus verdient, wat zich alsook niet op PC bevindt.

Verder is er een nemesis modus toegevoegd aan het spel. Als één van je vrienden of jijzelf vermoord wordt door één of ander monster, dan bestaat de kans dat hij sterker wordt en zich naar een game van een vriend bevindt. Hierdoor hebben je vrienden de kans om je dood te wreken en zo een hoop epische loot te bemachtigen. Maar als ook zij vermoord worden kan het monster zicht nog sterker voelen en op zijn beurt zich ook weer verplaatsen naar een vriend zijn game. Op hardcore is dit een soortgelijk verhaal maar blijft hij in je eigen game zodat je later zelf wraak kan nemen waardoor ze dubbel zo zoet zal zijn!

Er is ook een mailsysteem toegevoegd aan Diablo 3 op PS4. Hierdoor kun je gold en epische loot doorsturen naar je vrienden terwijl zij offline zijn en kunnen ze die later terugvinden in hun mailbox. Ook zijn de items niet meer ‘account bound’ waardoor het delen met vrienden nog leuker wordt. Als je zelf een legendary vindt heb je ook de kans een gift te vinden voor één van je vrienden die je direct kan verzenden en die gegarandeerd epische loot met zich meebrengt voor je vriend.

Als je alle informatie op een rijtje wil kun je de onderstaande video eens bekijken:

Conclusie

Visueel vinden we de versie op PC stukken beter dan die op console maar gameplay-gewijs speelt de console toch wel de hoofdrol. Het is wikken en wegen en zien wat je het best past. Hoe dan ook zul je niet teleurgesteld zijn als je één van deze platformen toevoegt aan je Diablo-reeks.

No more articles