In Final Fantasy XIII deel één en twee werd het Battle-systeem meer bekritiseerd dan bejubeld. De makers van deel drie proberen daar nu een mouw aan te passen.

Tijdens de laatste videobeelden over de demo werd reeds een tip van de sluier opgelicht wat betreft het nieuwe Battle-systeem. Waarbij je in de vorige delen via een Paradigm Shift bevelen kon uitdelen aan je teamgenoten, is dit nu onmogelijk geworden. Want je speelt de game als Lightning, helemaal in je uppie. En zonder teamgenoten moest dus ook het strijdsysteem herzien worden.

Dat kan nu dus via het nieuwste Style-Change Active Time Battle (oftewel SATB) systeem. Door te wisselen van kledij dien je Lightning een voordeel te geven in de strijd. En dat is nog niet alles: deze keer kan onze heldin in real time ontwijken, afblokken, counteren, hakken en slaan.

Genoeg uitgelegd: de bijhorende video legt alles veel beter uit. We zien daarin hoe Lightning het opneemt tegen een aantal gekende vijanden (de Flanitor, de Behemot, Caius Ballad, de Harvester, Snow, het Bunkerbeast), maar er worden ook een aantal nieuwe tegenstrevers geïntroduceerd.

No more articles