Tales of Hearts R heeft een releasedatum te pakken en komt in Europa uit op 14 november 2014. De game is ondertiteld in het Engels, Frans, Italiaans, Duits en Spaans en geniet van de originele Japanse stemmen.

Hideo Baba heeft nog het volgende bij dit goede nieuws te vermelden tijdens zijn bezoek aan Japan Expo 2014:

“Ik ben zeer tevreden de releasedatum van Tales of Hearts R’s aan het westerse publiek te kunnen meedelen! Het is trouwens prachtig dat men de Japanse voice-overs heeft behouden! Ik heb ervan genoten Europa te kunnen rondreizen om de The Tales of Series in veel landen te promoten, en ik vind het enorm tof terug op Japan Expo aanwezig te zijn en dit nieuws samen met de Tales of-fans te vieren. Ik hoop dat iedereen tevreden zal zijn met het feit dat we telkens ons best doen de games te vertalen en dat iedereen zal genieten van de avonturen van Kor Meteor, Kohaku Hearts, en al diens vrienden in Tales of Hearts R. Laten we samen uitkijken naar de toekomst!”

Tales of Hearts R doet het verhaal van Kor Meteor uit de doeken, een moedige jongeman die woont in een klein dorpje aan zee en onder het alziend oog van zijn grootvader zit te trainen. Zijn grootvader ziet potentieel in Kor en beloont hem met een speciaal type wapen, genaamd Soma. Gebruikers daarvan moeten over enorm sterke Spiria beschikken, de bron waar de menselijke geest en wilskracht vandaan komen.

Tales of Hearts R lanceert in Europa op 14 november 2014 voor PSVita.

No more articles