Deep Silver en X1 Software maakten vandaag de releasedatum bekend van de komende tactical shooter Iron Front – Liberation 1944.

Vanaf 25 mei 2012 kunnen spelers in de Verenigde Staten en Europa hun rol spelen in het Sovjet – offensief in de zomer van 1944. Tegelijkertijd onthulde de uitgever ook de officiële packshot van het spel. Iron Front – Liberation 1944 zal exclusief voor de PC uitgebracht worden.

Iron Front – Liberation 1944 is gebaseerd op het ARMA II Operation Arrowhead – syteem, ontwikkeld door Bohemia Interactive. Het verhaal vindt plaats in zuid – Polen, tijdens het Sovjet – offensief in de zomer van 1944. De speler kruipt in de huid van een Russische of Duitse infanterist en hij vecht voor de zege door gebruik te maken van teamwork, tactische vaardigheden en authentieke oorlogsmachines. De Duitse campagne focust zich op het afremmen van de oprukkende Sovjettroepen, terwijl bij de Sovjet campagne alles draait om het breken van het verzet van de vijand. De speler hoeft dit echter niet allemaal te voet te doen: vanachter hun pc kunnen tactici tanks besturen, inclusief de bekende Duitse Panzerkampfwagen VI of ‘Königstiger’ en de Russische Stalin tank JS2, of gevechtsvliegtuigen bedienen, zoals de Focke Wulf 190 en duikbommenwerpers zoals de Stuka of Petlyakov PE – 2.

Online barst het gevecht pas echt in alle hevigheid los in Iron Front – Liberation 1944: Spelers kunnen ofwel volledige missies in co – op spelen ofwel elkaar bekampen in speciale multiplayer modes zoals Capture the Flag of Attack and Defense. Iron Front – Liberation 1944 bevat ook een uitgebreide missie editor, waarbij spelers zelf hun eigen missies kunnen gaan creëren en ze kunnen delen met hun vrienden online, waardoor er dus nooit missies te kort zullen zijn.

Iron Front – Liberation 1944 zal exclusief voor de PC gereleased worden op 25 mei 2012.

No more articles