[section_title title=Technische senioren]

Nieuw onderzoek van Sony Computer Entertainment Europe inventariseert de rol van technologie in het moderne gezin.

De helft van de Europese moeders beschouwt zichzelf als de techneut van het gezin, zo blijkt uit een vandaag verschenen onderzoek. Het onderzoek werd uitgevoerd door het toonaangevende entertainmentmerk Sony Computer Entertainment Europe (SCEE). Meer dan 3500 ouders werden ondervraagd om zicht te krijgen op de rol die technologie speelt bij de rituelen, routines en interacties binnen het moderne gezin. Vrouwen lopen voorop als het om technologie gaat: meer dan twee derde van de Europese vrouwen (70%) vindt zichzelf technischer dan hun partners.

Moeders in Rusland beschouwen zichzelf als de grootste experts, want hier zegt bijna twee derde (61%) dat ze het meeste verstand van technologie hebben van het hele gezin. Duitse moeders zijn een goede tweede met 60%, terwijl moeders in Italië eveneens veel vertrouwen hebben in hun technologische kennis. 56% zegt dat deze bij hen beter is ontwikkeld dan bij alle andere gezinsleden. Voor de Benelux bedraagt dit aantal 42% (het Europese gemiddelde is 50%). Bij ons zijn de vaders (82%) diegenen die het meest technologisch zijn aangelegd.

Australische moeders houden de technologische ontwikkelingen kennelijk minder goed bij: slechts 39% van hen beschouwt zichzelf als de technologische expert van het gezin.

Het onderzoek valt samen met de release van SCEE’s kleinere, slankere en goedkopere PlayStation 3 met een harde schijf van 12GB. Het systeem is ideaal voor gezinnen en een perfect cadeau voor de feestdagen. De PS3 biedt entertainment voor de hele familie, of je nu een DVD of Blu-Ray wilt kijken, nieuwe topgames als Wonderbook: Book of Spells, Sports Champions 2 en DanceStar Party Hits wilt spelen of gebruik wilt maken van het PlayStation Network.

1 2 3
No more articles