Het duurt nog drie weken totdat het Kerst is, maar Jack Bruun had afgelopen zondag al iets te vieren. Hij werd gekroond tot Yu-Gi-Oh! Championship Series (YCS) kampioen bij Fira Barcelona. Een zwaar bevochte titel, die hij zeker niet cadeau kreeg.

820 spelers vanuit heel Europa en USA kwamen naar Spanje om te strijden om de prestigieuze titel. Jack kreeg te maken met moeilijke wedstrijden, verdeeld over 14 rondes.

Uiteindelijk werd hij geconfronteerd met de 21-jarige Frederico Zoppini uit Padua, Italië. Zijn track record was, tot de finale, net zo indrukwekkend als dat van de uiteindelijke winnaar. Zowel Zoppini’s Mermail als Bruun’s Marco Rabbit Decks bleken populair en succesvol dit weekend. De decks droegen bij aan de spannende finale, waarvoor drie wedstrijden nodig waren om tot een definitieve winnaar te komen.

Bruun ging met Evolzar Dolkka voor de winst, en gaf Zoppini geen kans om te reageren. Bruun claimde de titel en won een prijzenpakket met daarin een notebook, een exclusieve YCS Prize Card en Speelmat. Daarnaast worden ook de reis- en verblijfskosten voor de 2013 World Championship Qualifier toernooi – het Europese Kampioenschap vergoed.

Deelnemers die niet meededen aan het hoofdtoernooi konden hun vaardigheden testen in een aantal publieksevenementen waarbij oversized Yu-Gi-Oh kaarten, gamemats en andere prijzen, te winnen waren, inclusief extra kopieën van de YCS Prize Card. De 23-jarige Kevin Benmaor uit Frankrijk won de YCS Trial op zondag en krijgt een betaalde reis naar een Europese YCS event naar keuze in 2013.

Hoewel dit de laatste Yu-Gi-OH! Trading Card Game event is voor dit jaar, hoeven de Duellisten in Europa niet lang te wachten. In 2013 wordt het volgende YCS event afgetrapt op 23 en 24 februari in Bochum, Duitsland.

Yu-Gi-Oh

No more articles