Journey is zonder enige twijfel dé meest unieke game allertijden en veel gamers denken hier identiek hetzelfde over. Sinds de release twee weken geleden heeft deze unieke parel zelfs het PSN verkooprecord verbroken!

Journey is er in twee weken tijd in geslaagd om de titel van snelst verkopende PSN-game ooit op zich te nemen binnen zowel de Amerikaanse als de Europese regio’s!

Na de release van Flower in 2009, kreeg Thatgamecompany ook al honderden e-mails toegestuurd die zeer gevarieerd waren. Deze gingen van een 9-jarig meisje tot een 65-jarige oude man, van een marinier op dienstplicht in het buitenland tot soldaat die terugkeerde uit Irak.
Met Journey zijn de reacties zelfs nog overweldigender, want men heeft in deze twee weken al meer fanmails ontvangen dan men voor Flower in drie jaar tijd had gekregen!

Aldus Jenova Chen, de director achter Journey:
[blockquote]”We hebben veel te danken aan onze fans. In feite is het idee van het vormen van Thatgamecompany om games te maken met Sony Santa Monica ontstaan uit enkele tientallen e-mails dat spelers gestuurd hadden na het spelen van onze eerste student game, Cloud, uit onze tijd bij USC. Het waren de spelers die ons vertelden hoe aangrijpend de game was en hoe belangrijk het was dat we dit soort games blijven maken, zodat meer mensen in de wereld zullen realiseren wat videospellen kunnen worden, en kan uitgroeien tot een liefde voor games door middel van ons werk. Voor mij was dat een moment dat mijn leven veranderde. Ik wist dat het maken van games mijn roeping is. Dit kunstwerk toont dan ook onze dankbaarheid uit.”[/blockquote]

Verder wist men ons nog mee te delen dat de geweldige soundtrack van deze unieke parel op 11 april op de PS Store en iTunes beschikbaar zal worden gesteld! Verder zal er ook nog een gelimiteerde CD release in de nabije toekomst plaatsvinden.

No more articles