Killzone: Mercenary is een nieuwe FPS in de Killzone series, speciaal voor de Vita ontwikkeld op de Killzone engine.

Het spel begint net achter het einde van de originele Killzone, maakt een trip naar de vele gebeurtenissen in de Killzone trilogie en plaatst de speler in de afgesleten combatboots van Arran Danner, een huurling. Danner is een ex-UCA-soldaat die er geen graten inziet om betaalde contracten aan te nemen van zowel de ISA als de Helghast.

Wanneer een routinemissie om de Vektaanse Ambassadeur en zijn familie te evacuaren misloopt, ontdekt Danner dat de uitkomst van de oorlog wel eens sterk afhankelijk kan zijn van het lot van de Ambassadeurs jongste zoon. Wanneer beide kanten steeds wanhopige pogingen ondernemen om de jongen te bemachtigen, begint de huurling zich af te vragen of de prijs van de overwinning wel zijn geld waard is.

Negen singleplayer missies van elks bijna een uur lang, leveren deze Killzone: Mercenary een volledige Killzone-ervaring in een draagbare console. Uitgespeelde missies leveren bijkomende herspeelbare uitdagingen op. De game heeft ook een volledige multiplayer mode met zes mappen op maat voor acht spelers en drie verschillende speltypes, inclusief de populaire Warzone mode.

Conform het huurlingenthema wordt iedere actie in het spel ook beloond. Hoe beter je presteert, hoe beter de uitbetaling, zowel in SP als in MP. Geld dat je verdient tijdens de campagne wordt op een bankrekening gestort, zodat je hiermee betere uitrustingen en wapens kan kopen voor MP-wedstrijden (en omgekeerd).

Killzone: Mercenary maakt optimaal gebruik van de PlayStation Vita’s uitgebreide input en grafische capaciteiten. Het breidt de bekende dual-stick FPS ervaring uit met touchcontrols voor bijvoorbeeld brutale melee en met tilt controls voor accurate sluipschuttertargetting. Het spel maakt gebruik van de Killzone 3 motor om de enorme omgeving en indrukwekkende set tot leven te brengen. Bewijs daarvan is terug te vinden in de onderstaande trailer.

Game te verwachten op de PlayStation Vita vanaf 17 september 2013.

No more articles