Uitgever Deep Silver, een afdeling van Koch Media, neemt teugels in handen van twee dominante en veelbelovende entertainment franchises.

Koch Media, een toonaangevende, onafhankelijke producer en marktspeler van digitale entertainmentproducten in Europa en Noord-Amerika, maakt vandaag bekend dat het de intellectuele eigendomsrechten van twee van de populairste THQ franchises, Metro en Saints Row, verworven heeft. Daarbovenop werd ook Volition, een ontwikkelingsstudio gevestigd in Champaign, bemachtigd. THQ blijft zich de hele week nog ontdoen van andere activa.

Deep Silver, Koch Media’s internationale uitgever, zal alle verdere ontwikkeling en marketing van de Saints Row en Metro franchises, die miljoenen exemplaren van hun games verkocht hebben en waarvoor een vaste, toegewijde fanbase bestaat, op zich nemen.

Aldus Dr. Klemens Kundratitz, CEO van Koch Media Gmbh:

Koch Media is blij om de aanvulling van deze schitterende franchises tot de Koch Media familie van entertainmentproducten te mogen verwelkomen. Met meer dan 200 games op verschillende wereldwijde platforms, en eerdere succesverhalen zoals de creatie van befaamde franchises zoals Dead Island, is Deep Silver perfect gepositioneerd om deze merken in de volgende generatie van interactief entertainment te leiden.

Menno van der Bil, Internationaal Commercieel Directeur bij Deep Silver, voegt daar aan toe:

Deep Silver heeft reeds een reputatie en geschiedenis als het gaat om games met een hoekje af, zoals het immens succesvolle Dead Island. Zowel Saints Row als Metro passen perfect in onze toekomstige line-up en strategie. We kijken ernaar uit om deze gerespecteerde licenties een mooie toekomst in te leiden. We verwelkomen ook de legendarische ontwikkelingsstudio Volition tot de Koch Media/Deep Silver groep!

Koch Media en Deep Silver zullen de verdere plannen voor deze franchises in de komende maanden onthullen.

No more articles