Buy Way stelt de nieuwe Buy Way prepaid kaart voor. Deze kaart heeft al de voordelen van een kredietkaart zonder het bijhorende krediet.

Iedereen herinnert zich wellicht nog de problemen waarmee een belangrijke speler in de gamesindustrie geconfronteerd werd toen hacker er in slaagden om honderdduizenden creditcardgegevens en de bijhorende persoonlijke data op illegale wijze te bemachtigen. Voor wie argwanend is, het risico op fraude liefst zo klein mogelijk houdt en gesteld is op zijn anonimiteit kan met behulp van de Buy Way prepaid kaart het risico op misbruik minimaliseren. De kaart kan je bovendien ook gebruiken als virtuele portefeuille of als handig betaalmiddel, in het buitenland bijvoorbeeld.

Voor online aankopen kan je de virtuele versie van deze kaart gebruiken om aankopen uit te voeren op PlayStation Network, Xbox Live Arcade, Steam en Origin, evenals de online stores van de meeste gamepublishers. De kaart is uiteraard ook bruikbaar voor andere betalingen, zoals het downloaden van apps in de Apple Store (waarvoor een kredietkaar vereist is), je tickets voor Pukkelpop, een restaurantrekening, een Ryanair vliegtuigticket voor de city trip waar je al zo lang van droomt of om online je favoriete gaming randapparatuur aan te kopen.

De persoonlijke gegevens die worden opgevraagd voor de Buy Way prepaid card zijn erg beperkt. Mochten hackers er toch in slagen, ondanks alle veiligheidssystemen die de meeste webshops momenteel gebruiken, om de gegevens van je kredietkaart te bemachtigen dan is de kans erg klein dat er een groot bedrag ontvreemd wordt en dat er veel persoonlijke gegevens worden buit gemaakt. Je bepaalt namelijk zelf, door je kaart op te laden, hoe groot het bedrag is dat er op je kaart staat.

Kosten en beschikbaarheid
Voor deze prepaid kaart worden geen vaste jaarlijkse abonnementskosten aangerekend zoals bij traditionele creditcards. De kaart is verkrijgbaar bij de meeste dagbladhandelaars en tankstations.

Na activatie via het internet zijn zowel de prepaid kaart als de virtuele tegenhanger quasi onmiddellijk na aankoop te gebruiken.

GamesnackBE-Buy-Way-Screenshot-01

De Buy Way krediet kaart.

No more articles