Ben jij snel genoeg om het van Gran Turismo-gamer tot echte coureur te schoppen?

De Nissan PlayStation GT Academy 2012 ging gisteren vanaf 18.00 uur live. De vierde jaargang van de veelgeprezen racecompetitie is open voor iedereen met een PlayStation 3-systeem. Je hoeft alleen maar GT Academy te downloaden, de kwalificatiegame op basis van het razendpopulaire Gran Turismo 5. Er staat nogal wat op het spel, want de hoofdprijs is een intensief trainingsprogramma dat voor de vorige winnaars de weg heeft geplaveid voor een professionele racecarrière bij Nissan. Het aantal deelnemers voor dit jaar zal dus overweldigend zijn.

Het enige dat je nodig hebt is toegang tot een PS3 met internetverbinding en een account op het PlayStationNetwork. De online gamekwalificatie bestaat uit acht onderdelen en is speciaal ontworpen door Gran Turismo-maker Kazunori Yamauchi. Gamers en autosportfans wacht een leuke en spannende rit met verschillende uitdagingen die zich concentreren op de vaardigheden die je nodig hebt om een echte coureur te worden. De deelnemers hebben acht weken de tijd om deze racetests tot een goed einde te brengen, en in die tijd maak je kennis met krachtige achterwielaangedreven Nissans en leer je hoe je bochten op hoge snelheid neemt en snelle tijden neerzet tijdens natte weersomstandigheden.

Of je nu voor het eerst het bekroonde Gran Turismo speelt of een doorgewinterde PlayStation-racer bent, GT Academy houdt alle soorten spelers wel even zoet. En het gaat niet alleen om wie de allersnelste GT5-coureur is, want je kunt vrienden, collega’s en familie uitdagen door scores in de gaten via de vriendenlijst van PSN.

Aldus Kazunori Yamauchi, President van Polyphony Digital:
[blockquote]”Deze keer maakt de kwalificatie voor GT Academy echt deel uit van de Gran Turismo-reeks, en dat op ongekende schaal en voor spelers van alle niveaus. Deze titel is gratis, maar tevens een onafhankelijk stukje vakmanschap dat een eigen plek tussen GT5 en GT6 verdient.”[/blockquote]

Darren Cox, algemeen directeur van Nissan in Europa: [blockquote]”Het is geweldig om de nieuwe auto’s van Nissan terug te zien in de onlinekwalificatie van dit jaar, evenals de nieuwe uitdagingen die voor GT Academy zijn ontworpen om PlayStation-gamers tot echte coureurs om te toveren. Kazunori’s kennis en passie voor racen vind je terug in alle facetten van deze nieuwe en spannende speciale download van Gran Turismo.”[/blockquote]

Meedoen aan GT Academy 2012
Als je uit een deelnemend land komt, 18 jaar of ouder bent, een volledig rijbewijs hebt en aan de voorwaarden en bepalingen voldoet, kun je meedoen aan GT Academy 2012. De Europese online kwalificatie van de GT Academy loopt tot maandagavond 25 juni. De snelste zestien online gamers uit elke regio kwalificeren zich voor de nationale events. Via de Live Events voor GT5 komen daar nog eens zestien deelnemers bij voor de nationale finales.

Vervolgens gaan er in totaal zes winnaars uit elke GT Academy-regio door naar het GT Academy Race Camp op het circuit van Silverstone, waar de aspirant-coureurs worden opgeleid. De uiteindelijke GT Academy-kampioen van 2012 ondergaat daarna een van de beste trainingsprogramma’s ter wereld om zich voor te bereiden op deelname aan de prestigieuze 24-uursrace van Dubai met een race-spec Nissan 370Z GT4.

De vorige winnaars, Lucas Ordoñez, Jordan Tresson, Jann Mardenborough en Bryan Heitkotter, bewijzen met hun drukke raceschema in 2012 dat GT Academy een succes is. Dus rest er nog maar één vraag: wie wordt dit jaar de winnaar van GT Academy?

No more articles