Na vier jaar trekt Riot de stekker uit de League of Legends Dominion mode en Crystal Scar map. De mededeling verscheen in een artikel op de officiële League of Legends website en is volgens Riot te wijten aan een te lage populariteit. Zo zou de modus dagelijks slechts door 0,5% van het totaal aantal gamers gespeeld worden. Op 22 februari verdwijnt Dominion voorgoed.

Dominion mode is een snellere variant op de originele game, waarbij champions starten op level 3 en aan een hoger tempo XP en goud verzamelen. Hierdoor duren de games gemiddeld slechts 15-20 minuten en zijn deze ideaal voor gamers die zich maar even kunnen vrijmaken.

0,5% van een gigantisch spelersbasis, is nog steeds een behoorlijk cijfer. Voor Riot is het echter niet meer haalbaar om Dominion te blijven onderhouden en een gebalanceerde gameplay te garanderen.

Gamers die nog actief zijn op Dominion en een totaal van 100 Wins in deze modus achter hun naam hebben staan, kunnen zich nog aan een verrassing verwachten. Zij krijgen van Riot een exclusief summoner’s icoon om hun appreciatie te belonen.

League of Legends Dominion

League of Legends Dominion modus

No more articles