Warner Bros en The LEGO Group kondigen vandaag de LEGO Legends of Chima videogames aan, die dit jaar op verschillende platformen zullen verschijnen.

Deze drie videogames bieden elk een geheel uniek en spannend avontuur en zijn een aanvulling op de net aangekondigde speelgoedlijn LEGO Legends of Chima die onder meer bouwsets, voertuigen en TV content bevat. LEGO Legends of Chima is een fantasy avontuur dat zich afspeelt in een land dat bewoond wordt door verschillende magische diersoorten en vertelt het klassieke verhaal over goed en slecht, vriendschap en familie.

Aldus Samantha Ryan, Senior Vice President, Production and Development bij Warner Bros. Interactive Entertainment:

We zijn innovatief bezig met LEGO Legends of Chima door drie verschillende videogames voor verschillende platformen te maken. Door meerdere LEGO videogame ervaringen te creëren voor één merk, bedienen we de diverse gamegemeenschappen en ontwikkelen we een beloningssysteem voor spelers die alle drie de games spelen.

LEGO Legends of Chima: Speedorz, een race mini-game ontwikkeld door TT Games en 4T2, verschijnt vandaag op LEGO.com en voor iOS morgen, 3 januari. Spelers racen tegen de bekende Chima karakters, vechten zich een weg door iconische Chima locaties en ontketenen de kracht van CHI om hun Speedorz een boost te geven. Onderweg verzamelen ze ‘studs’ en beloningen waarmee ze meer Speedorz en personages kunnen vrij spelen. Het doel van de speler is om de ultieme kampioen te worden en de Golden CHI te winnen waarmee de ‘world map’ getransformeerd wordt en er een nieuw racelevel opent.

LEGO Legends of Chima: Laval’s Journey, ontwikkeld door TT Games, zal in de zomer beschikbaar zijn voor Nintendo 3DS en PS Vita en in de herfst voor Nintendo DS. Spelers zullen een geweldig avontuur beleven in de wereld van Chima waar de dappere krijger Laval en zijn bondgenoten opgeroepen worden om te vechten voor gerechtigheid.

In de herfst 2013 zal de gratis te spelen online wereld LEGO Legends of Chima Online, ontwikkeld door WB Games Montréal, kinderen een veilige en ongelofelijk meeslepende game ervaring bieden. Spelers kunnen hun eigen koninkrijk ontwerpen en bouwen in de wereld van Chima, immense gebieden ontdekken zoals ‘the Falling Leaves Forest’, missies aanvaarden om Laval en zijn vrienden te helpen, verborgen geheimen en schatten ontrafelen, beloningen verdienen, LEGO stenen gebruiken om wapens en gadgets te maken en nog veel meer!

De Chima Vault, waar spelers een exclusief beloningssysteem kunnen vinden is toegankelijk via LEGO.com/chima. Tijdens het spelen van LEGO Legends of Chima: Speedorz en LEGO Legends of Chima: Laval’s Journey kunnen spelers punten verdienen. Deze punten kunnen ingewisseld worden in the Vault voor unieke content die spelers kunnen gebruiken om de speelervaring nog groter te maken in LEGO Legends of Chima Online.

No more articles