Een game zo psychotisch en levendig als Lollipop Chainsaw vraagt om een stemmencast boordevol kleurrijke en ervaren acteurs die de game tot leven brengen. Vandaag maken Warner Bros. Interactive Entertainment en Grasshopper Manufacture de stemmencast bekend van de personages uit Lollipop Chainsaw. Deze stemmencast heeft met filmmaker James Gunn (SuperSlitherDawn of the Dead) gewerkt aan de karakters uit de game en samen hebben ze een heerlijk boze wereld van lolly’s en gorigheid gecreëerd.

Tara Strong, de bekende stem achter tientallen videogame cartoon karakters, inclusief Harley Quinn in Batman: Arkham City, verzorgt de stem van hoofdpersonage Juliet Starling. Michael Rosenbaum, bekend door zijn rol als Lex Luthor in Smallville, geeft Nick, het hoofd zonder lichaam en Juliets vriendje, een stem.

De rest van de cast is niet minder indrukwekkend met grote namen uit de film en televisieindustrie. Linda Cardelleni, bekend als Lindsay Weir uit de cultklassiekers Freaks and Geeks brengt met enthousiasme het karakter Cordelia. Shawnee Smith, een van de sterren uit de eerste vier Saw films en Michael Rooker, van Walking Dead en Slither, zijn ook te horen in de game. TV veteraan en filmacteur Gregg Henry (24, United 93, Black Dahlia) neemt de rol aan van Juliets vader. Hij geeft alle flair aan het karakter die je verwacht van een op Elvis geïnspireerde pompadour en is een van de grootste zombiejagers ooit.

Swan, de gothic van Romero High School, wordt gespeeld door Sean Gunn, de broer van James Gunn. Hij verscheen ook in de film Super uit 2010 en speelde in Gilmore Girls. Het laatste stukje van de puzzel zijn de indrukwekkende longen van rocker Jimmy Urine van de band Mindless Self Indulgence. Naast zijn bijdrage aan de soundtrack van de game leent Jimmy zijn stem ook aan de gestoorde Zed.

Lollipop Chainsaw vertelt het zombieverhaal van de lieve maar strijdlustige zombiejager Juliet Starling en haar onderzoek naar een kolossale zombie uitbraak. Met haar verwoestende kettingzaag in haar hand zaagt, hakt en splijt Juliet haar weg door hordes zombies. Maar al snel realiseert zij zich dat deze horde alleen het begin is van een invasie van zombies, die vastbesloten zijn de cheerleader met rondzwaaiende kettingzaag te doden.

De game is op 14 juni 2012 beschikbaar voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

No more articles