Net wanneer de release van de Wii U bijna om de hoek komt kijken, drijft deze nu een maandje verder van ons weg. Harde realiteit of eerder een gerucht?

Volgens goede bronnen, die nauw samenwerken met Nintendo, blijkt dat er problemen zijn met de productie van de Wii U Gamepad. De productie van deze nieuwe Gamepad loopt een beetje uit de hand door de complexiteit van dit product, waardoor de nieuwe console in december op de Europese markt verschijnt en niet in november dit jaar. Zo beschikt deze nieuwe controller over een 6.2 inch touchscreen display, een camera aan de voorkant, motion-sensing en NFC (Near Field Communication) technologie, zijn eigen power supply en de belofte dat de controller volledig draadloos werkt.

Verder wist de anonieme bron te vermelden dat Nintendo er waarschijnlijk wel in zal slagen om de Wii U nog vóór Thanksgiving op de Amerikaanse markt uit te brengen. Nintendo zelf heeft echter nog geen commentaar geven of Europa wel degelijk uitstel gaat krijgen, evenals de productieproblemen met de Gamepad.

We houden jullie alvast op de hoogte wanneer er meer nieuws buitenkomt!

No more articles