Gisteren bezocht EA Sports Oud-Heverlee Leuven om er in het teken van de Belgian FIFA 13 Cup op zoek te gaan naar de FIFA 13-kampioen van OH Leuven.

In een spannende finale haalde Loris Brogno het van Christopher Verbist om zich tot virtuele voetbalkoning van Oud-Heverlee Leuven te kronen. Door in de kwartfinale en halve finale twee van de topfavorieten, respectievelijk Leuven-aanvoerder Bjorn Ruytinx en Koen Weuts, uit te schakelen, bewees Brogno al een geduchte tegenstander te zijn. Toch had hij het niet makkelijk tegen Verbist, die verlengingen wist af te dwingen. 1-1 na 90 minuten, maar in de eerste helft van de verlengingen scoorde Brogno de verlossende goal. 2-1, een voorsprong die hij wist vast te houden om zo de titel op te eisen.

Deze wedstrijd vond plaats als onderdeel van de Belgian FIFA 13 Cup, waarin EA Sports op zoek gaat naar de beste FIFA 13-speler in de Belgische eerste klasse. In de eerste ronde gaat EA op bezoek bij de eersteklassers om hun FIFA 13-kampioen te vinden. Deze verdedigt in de volgende ronde de eer van zijn club tegen de andere clubkampioenen om uiteindelijk dé FIFA 13-koning onder de profvoetballers te kronen.

No more articles