In Lost Planet 3  maken we kennis met Jim Peyton, een Utility Rig piloot die de aarde verlaat voor een gevaarlijk maar lucratief contract op planeet E.D.N. III. Terwijl hij voor Neo-Venus Construction (NEVEC) werkt, wordt Jim onderdeel van een select groepje pioniers op de Coronis basis dat het onontgonnen terrein nameet en monsters verzamelt van de natuurlijke energiebron van de planeet, Thermal Energy. NEVEC gelooft dat Thermal Energy de energiecrisis zal redden.

Lost Planet 3 extreem en onvoorspelbaar

Lost Planet 3 is een mix van first person mode, vanuit Jim’s voertuig, en third person modes, in de wereld daar buiten. In first person mode beschermt het voertuig Jim tegen het steeds veranderende klimaat. Maar hij komt er al snel achter dat de tools van het voertuig minstens zo handig zijn om zijn vijanden, de Akrid, te verslaan. Buiten zijn voertuig moet Jim vechten tegen vijanden in verschillende actie-elementen, terwijl hij alles wat op zijn pad komt zo goed mogelijk moet proberen te ontwijken.

Terwijl hij in gevecht is met de Akrid valt Jim met zijn voertuig in een ijsspleet, waardoor hij bewusteloos en gewond raakt. Jim wordt wakker in wat een geheime basis blijkt te zijn onder het bevroren oppervlakte van de planeet. Op ontdekking wordt hij gered door een van de bewoners van het basisstation, Mira, de dochter van So’ichi (de Sneeuwpiraat leider). Hij komt er al snel achter dat NEVEC niet langer de enige bewoners van E.D.N. III zijn. Door de ontmoeting met de Sneeuwpiraten komen er nieuwe feiten aan het licht over de geschiedenis en de toekomst van de planeet.

Lost Planet 3 kenmerken:

  • Utility rig – Bescherm jezelf tegen de vijandige Akrid en de onvoorspelbare ijsstormen op E.D.N. III met je voertuig. Maak gebruik van verschillende tools, waarmee je je vijanden kunt grijpen en wezens van elke grootte kunt vernietigen.
  • Gameplay Variety – Ga de extreme omstandigheden te lijf te voet in de third person mode of in je voertuig d.m.v. first person modes.
  • Stormachtig weer – De steeds veranderende weersystemen van EDN III hebben invloed op de manier waarop je moet spelen om een indrukwekkende omgeving te creëren, waaraan je tegenspelers zich steeds opnieuw moeten aanpassen.
  • Intense bioscoopervaring – Ontwikkeld met de Unreal Engine 3, presenteert Lost Planet 3 een visueel prachtige en unieke omgeving die je manier van spelen beïnvloedt.
  • Killer vijanden – De Akrid zijn terug, groter en bozer dan ooit tevoren. De nieuwe Carrier Akrid is in staat om zijn vijanden van dichtbij te spietsen met zijn krachtige voorpoten. De enige manier om dit beest te verslaan is met behulp van Jim’s wapens of zijn voertuig proberen te ontdekken wat zijn zwakke plek is.
  • Onthul de verborgen waarheden van E.D.N. III – De onbekende wereld kent veel geheimen. Wat wil E.D.N. III verbergen? Alles zal worden onthuld in Lost Planet 3.

Lost Planet 3 is vanaf 30 augustus verkrijgbaar op Xbox 360, PS3 en PC voor een adviesprijs van €59,99 en €39,99 (PC).

 

No more articles