Een maand terug verliet Robert Bowling Infinity Ward. Maar nu blijkt dat hij na zijn ontslag meteen aan de slag ging met het oprichten van een nieuwe studio: Robotoki.

In een gesprek met Gameinformer wist Bowling dit te vertellen: [blockquote]Robotoki focust zich op het zijn van een ontwikkelaar, die dan toevallig ook nog eens games ontwikkelt. We zullen ons eerst bezighouden met het team en daarna pas met de rest, want ik geloof dat we als een industrie veel moeten leren hoe we met talent moeten omgaan.[/blockquote]

Robotoki werd volledig uit de grond gestampt met eigen middelen en wil dan ook enkel samenwerken met partners die datzelfde model volgen. Met deze studio wil Bowling games voor de console, de PC en ook mobiele toestellen gaan ontwikkelen. Er is zelfs al een project in ontwikkeling voor de next-gen consoles, PC en mobiele toestellen, dewelke eind dit jaar nog aangekondigd zal worden. De studio besteedt zijn aandacht eerst naar het universum, daarna pas aan de game-ervaring en nog eens daarna aan de game mechanics. Zo wil hij dat er een connectie tussen de gamer en de wereld in de game ontstaat. Deze connectie zal verschillen van het toestel: de ervaring van de mobiele toestellen mag geen kopie worden van het origineel, maar een toevoeging.

Ze willen vooral niet enkel een game gaan maken die zich enkel op de singleplayer, de multiplayer of een coöp gaat fixeren, maar deze 3 features combineren. Een officiële site staat online, waar men een adres kan vinden om te solliciteren. Hopelijk worden de games beter dan de naam!

No more articles