Deep Silver en Piranha Bytes stellen vandaag het vierde deel voor uit de zesdelige making-of reeks die in de loop van de komende maanden beschikbaar gemaakt zal worden.

Deze keer beschrijven de ontwikkelaars van Piranha Bytes welk type muziek het best past bij games:

  • Hoe komt een soundtrack voor een game tot stand, en dat terwijl het spel zelf nog niet als inspiratiebron gebruikt kan worden?
  • Welke track plaats je bij welk gebied van de spelwereld?
  • Hoe kan muziek verschillende emoties en sferen in het spel oproepen?

Samenvallend met dit recentste deel van de making-of zal Deep Silver ook een atmosferisch stukje muziek vrijgeven uit een track van de soundtrack van het spel, getiteld ‘Pirate Town’. De soundtrack van de game zal beschikbaar zijn bij verschillende edities van het spel.

In Risen 2: Dark Waters wordt de held op pad gestuurd door de Inquisition om op zoek te gaan naar een oplossing voor de monsterlijke zeewezens. Ze bedreigen de scheepvaart, waardoor het eiland geen voorraden meer krijgt aangevoerd. De piraten lijken te weten hoe ze met dit ongedierte om moeten gaan, maar zij werken absoluut niet mee.

De nieuwe gameplay maakt Risen 2 nog vernieuwender: zo kun je nu bijvoorbeeld ook vuurwapens gebruiken. En als echte piraten krijgen avonturiers ook een speciale vaardigheid genaamd ‘Dirty Tricks’, waarmee ze vijanden tijdens een gevecht kunnen afleiden of aanvallen.

Risen 2: Dark Waters van Deep Silver zal op 27 april verkrijgbaar zijn voor PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

No more articles