Onze lezers zitten ofwel nog op de schoolbanken, hebben een goede job of zijn op zoek naar een job. Helaas heeft niet iedereen zoveel geluk en wat moet je anders doen als je in een zware depressie terecht komt?

Jiang Tao, een 29-jaar oude Chinees, verloor in 2010 zijn werk door een faillissement en kon maar geen nieuwe job vinden. Dus wat deed hij? Tao ging naar een internetcafé en besloot om daar te blijven. Hij verbleef gedurende zeven maanden in dat internetcafé en ging slechts één keer per week weg om de was te doen en om zichzelf te wassen. In het café kon hij drankjes en eten kopen en blijkbaar mocht hij daar ook overnachten, want sommige internetcafés bieden zelfs booths aan waarin men kan neerliggen.

Tao is echter geen luiwammes, want zo blijkt het dat hij in een zware depressie is gezakt en door al zijn spaargeld heen is. Een reporter van de lokale krant werd op hem afgestuurd om te zien hoe het met hem gesteld was en constateerde dat hij lichte gezichtsbeharing en grijzend haar tot op de schouders had. Wanneer men vroeg wat hij daar deed, kreeg de reporter als antwoord dat Jiang Tao films keek, online games speelde en gewoon het internet wat afschuimde. Volgens hem is het niet zo dat hij geen werk wil zoeken, maar dat hij gewoon niet weet wat hij wil doen.

Ook het internetcafé zelf is ten einde raad, hij wil niet naar hun advies luisteren en ze zijn dan ook erg bezorgd om zijn toestand. Ze zijn helaas genoeg nog niet van hem af, want volgens Tao zal hij blijven tot hij een oplossing gevonden heeft en zijn vertrouwen in de mensheid hersteld is.

Nog iemand die zin heeft om in een internetcafé te gaan wonen? De overnachtingskosten zijn vaak lager dan die van een hotel en er wordt ook nog eens drank en voedsel geserveerd.

No more articles