Telltale waagt zich aan een nieuwe episodische serie en mikt daarbij zijn pijlen op het Borderlands universum.

Tales From The Borderlands, zoals de serie zal heten, speelt zich af op de planeet Pandora. Deze planeet deed reeds dienst als achtergrond voor de eerste twee Borderlands games van Gearbox. In tegenstelling tot de traditionele Borderlands games zal het verhaal zich echter afspelen rond twee minder bekende personages en dus niet rond vault hunters, die al of niet speelbaar waren in de games. Een origineel idee, want de wereld van Borderlands kent vele interessante personages. De twee personages die de hoofdrollen opnemen zijn Fiona, een stijlvolle vrouw die bekend staat als een oplichter, en Rhys, een Hyperion bedrijfsbediende die over cybernetische krachten beschikt.

Als speler speel je afwisselend met Fiona en Rhys, terwijl ze zich de gebeurtenissen herinneren zoals deze zich in het verleden afspeelden. Kevin Bruner van Telltale merkt daarbij op dat je nooit ziet wat er zich exact afspeelde tijdens die momenten, maar je je binnen een grotere context beweegt waarin wordt weergegeven wat er gebeurde. Je krijgt volgens Bruner genoeg twijfels over de beweegredenen van Fiona en Rhys, daar ze beiden door hebzucht gedreven personages zijn. Die hebzucht zit ook in de gameplay verwerkt en je zal beslissingen moeten maken tussen welke van de twee aanlokkelijke aanbiedingen je het meest verkiest.

Tales From The Borderlands laat zich dan ook spelen als een Telltale game zoals we dat gewend zijn. Dat is een groot verschil met wat we in de originele Borderlands games gewend zijn. Het betekent volgens Bruner echter wel dat de humoristische toon van de game intact blijft. De game zal ook vuurgevechten bevatten, alleen zal dat in een Telltale vorm gegeven manier afspelen. Fiona en Rhys zullen ook over hun eigen specifieke eigenschappen beschikken waar je als speler gebruik van kunt maken. Gameplay beeldmateriaal is nog niet voorhanden en de precieze stijl van gameplay werd nog niet besproken, maar we vermoeden dat het wel zal aanleunen bij wat we uit The Walking Dead gewend zijn.

Dat laatste wordt benadrukt door Bruner’s uitspraak dat ze de zaken cinematisch willen houden, waarbij de actiemomenten een deel van het verhaal vertellen. Bruner voegde er tenslotte ook nog aan toe dat er zich voldoende gekke gebeurtenissen zullen afspelen om trouw te blijven aan het Borderlands universum. Ons lijkt het alvast een origineel idee en we zijn dan ook zeer benieuwd hoe Telltale dit zal aanpakken.

No more articles